Erdoğan: Programımızı kararlıkla uyguluyoruz!
  • GÜNCEL
  • 07 Mayıs 2024 Salı 00:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen Bakanlar Toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası konuşan Erdoğan, ekonomik programda kararlılık mesajı verdi.

Dış politika başta olmak üzere birçok başlık altında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, 2024 yılı için "60 milyon turist, 60 milyar dolar" hedefini anımsatıp, ilerlemeden memnun olduğunu açıkladı.

İşte Erdoğan'ın açıklaması:

EKONOMİ PROGRAMIMIZI KARARLIKLA UYGULUYORUZ

Bölgemizdeki savaşları ve krizler bizi zorlasa da ekonomi programımızı kararlıkla uyguluyoruz. Şubat ayında işsizlik oranımız yüzde 8,7 olarak gerçekleşti. Ancak iş gücü piyasamızda bir dengesizlik oluştuğunu görüyoruz.

Seçim döneminde popülizme meyletmedik. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak, ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız. Doğru politikalarla enflasyonu tek haneye düşürmekte kararlıyız.

Dış ticaret dengesi önemli ölçüde iyileşti. 31, 8 milyar dolara geriledi. Altın ve enerji hariç cari denge ise Şubat ayında yıllık 36 milyar dolar fazla verdi.

2024 yılı için hedefimizi 60 milyon turist 60 milyar dolar gelir olarak belirlemiştik. İlk 3 aylık rakamlara baktığımızda hedeflerimize ilerlediğimizi memnuniyetle ifade etmek isterim. OVP başaralı bir şekilde çalışıyor.

BAKANLIK ATAMAYA İLİŞKİN SÜRECİ PAYLAŞACAK

Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımıza son bir kez daha görüşecek, ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır. Fazla zaman kaybına tahammülümüz yok. Kısa zamanda atamayı bilhassa bakanımız açıklayacaktır."

HABERE YORUM EKLE